Fjernkøling

Vi tilbyder fjernkøling til erhvervskunder, som ønsker en køling, der er driftssikker og pladsbesparende. I får samtidig et kølingssystem, som er fri for støj, vibrationer og kemikalier. 

Her kan vi levere fjernkøling

Vi skal levere fjernkøling til det nye universitetshospital i Aalborg Øst. Samtidig får andre virksomheder og institutioner i Aalborg Øst mulighed for at få fjernkøling. Vi er desuden pt. i gang med at udbrede fjernkøling til endnu flere områder i Aalborg – f.eks. i City Syd. På kortet nedenfor kan du se potentielle fjernkøleområder. Du er også velkommen til at kontakte os for at høre mere.

Billedet viser et kort over Aalborg, hvor Stigborgs Brygge, Ankeret, Nefovej, City Syd, Universitetsområdet og Tranholm er markeret for at illustrere, hvor Aalborg Forsyning leverer fjernkøling

Hvad er fjernkøling? 

Fjernkøling bruges til at levere kulde og nedkøling til eksempelvis aircondition, maskiner og servere, hvorfor det kan erstatte traditionelle lokale køleanlæg. Fjernkøling følger præcis de samme principper, som vi kender det fra fjernvarme. Det betyder, at produktionen af køling sker centralt ved Aalborg Forsyning.

Produktionen af køling kan komme fra en naturlig kølekilde som f.eks. søer, Limfjorden eller grundvand. I områder, hvor det ikke er muligt at drage nytte af en naturlig kølekilde, kan produktionen af køling ske med en varmepumpe, hvor varmen der genereres fra produktionen af fjernkøling bliver genanvendt som fjernvarme til opvarmning af bygninger i Aalborg.

Se eksempel på fjernkøling til Nyt Aalborg Universitetshospital til venstre.

Fordele ved fjernkøling

  • Simpelt og forudsigeligt – ligesom fjernvarme.
  • Fjernkøling kan bruges til mange formål – f.eks. aircondition og køling af serverrum.
  • Aalborg Forsyning står for driften, og vi overvåger døgnet rundt.
  • Slip for typiske problemer med støj, kemikalier og vibrationer fra eget køleanlæg.
  • Fjernkøling sparer areal og plads i og omkring bygningen.

Interesseret i at høre mere om fjernkøling og jeres muligheder?

Udfyld formularen, så kontakter vi dig til en uforpligtende snak om fjernkøling.

Vi har konsulenter, som rådgiver specifikt om fjernkøling.

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen