Infografik med briller, der er sløret i det ene glas og med fuldt syn i det andet

Brugte briller får nyt liv

Sammen med Genbrug til Syd har vi indsamlet, klargjort og sendt brugte briller til hospitaler i nogle af de mest fattige udviklingslande. Brillerne fra kommunens borgere hjælper dermed andre svagteende med et bedre syn - en mulighed de fleste af dem ellers aldrig ville få.

Projektet gavner både i og uden for Danmark 

Vi arbejder for at gøre en forskel - både for miljø og mennesker. Gennem de seneste 10 år har Aalborg Kommunes borgere doneret tusindvis af brugte briller til borgere i udviklingslande rundt om i verden. Hver eneste brille gør en forskel for mennesker med nedsat syn og bidrager til, at mere af værdi bliver genanvendt. Projektet gavner ikke kun fattige udviklingslande, men involverer også RCA Renoveringsværksted.

RCA Renoveringsværksted giver meningsfuldt arbejde til nogle af Aalborg Kommunes borgere, så de kan blive klar til at træde ind på arbejdsmarkedet eller påbegynde en uddannelse. Her bliver brillerne repareret, klargjort og pakket med andet hospitalsudstyr, inden Genbrug til Syd sender dem til udviklingslande, hvor de får nyt liv hos andre borgere med nedsat syn. 

Billedet viser processen fra kunden afleverer brillerne til de bliver udleveret i Afrika

Flere faciliteter til direkte genbrug

Siden 2018 er der sat ekstra meget ind på at få øget mængden af direkte genbrug via genbrugspladserne og faciliteterne på genbrugspladserne Sundsholmen og Over Kæret er i perioden blevet udvidet til det 4-dobbelte. 

Lokale bidrag til globale forandringer 

Indsamlingen af briller er ét af de projekter, hvor vi kan være med til at gøre en forskel både lokalt og globalt. Brilleindsamlingen bidrager desuden til flere af FN's Verdensmål, som både sætter fokus på:

  • Sundhed og trivsel (mål nr. 3)
  • Ansvarligt forbrug og produktion (mål nr. 12)
  • Klima (mål nr. 13)
  • Partnerskaber for handling (mål nr. 17). 
Billede af citationstegn

Partnerskaberne og muligheden for at reparere 'affald' er med til at øge mængden af direkte genbrug. Derfor er vi glade for partnerskaber, som dem vi har med RCA Renoveringsværksted og Genbrug til Syd. 

Klaus Bro Bystrup, Projektleder i Aalborg Forsyning

Fakta om Genbrug til Syd 

Genbrug til Syd finansieres af Udenrigsministeriet og har siden 1975 ydet økonomisk støtte til forsendelser af doneret, brugt udstyr til udviklingslandene. Genbrug til Syd er en del af den danske udviklingsbistand og den danske støtte til civilsamfund i udviklingslande.

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen