Separatkloakering 

Vi giver her et overblik over, hvad du skal gøre, hvad vi sørger for - og hvad det koster for dig, når du skal separatkloakere. 

Hvad skal du gøre?

 • Hvis du separatkloakerer, før vi gør det ude i vejen, så skal du kontakte os. Du kan kontakte os via kontaktformularen nederst på siden.
  Hvis du bygger nyt eller bygger om, og påtænker at separatkloakere, før vi er gået i gang med separatkloakering i vejen i dit område, så kontakt os. 
 • Er du i tvivl om, hvordan din ejendom er kloakeret?
  Hvis du er i tvivl om, hvordan din ejendom er kloakeret kan du på MinKloak.dk indtaste din adresse. her har vi samlet de informationer, som er tilgængelige vedrørende kloakering på din ejendom.
 • Du skal sørge for kloakeringen på din egen grund
  Du skal med hjælp fra en autoriseret kloakmester sørge for at separatkloakere på din grund og koble kloakken på vores stikledninger ved skel. Du skal altid benytte en autoriseret kloakmester, når du etablerer eller ændrer på dit kloaksystem.
 • Du skal placere regnvandsledningerne højt 
  Hvis dine spildevandsledninger er i god stand, kan du måske genbruge dem. Husk at placere dine regnvandsledninger så højt som muligt. Du må under ingen omstændigheder placere dine spildevandsledninger dybere end tidligere.
 • Du skal sikre kloakken kan renses
  Du skal sørge for, at det er muligt at rense kloakken på din grund. Den bedste løsning er efter vores mening, at du installerer en rensebrønd til dine spildevands- og regnvandsledninger umiddelbart inden for skel. 
 • Du skal tilslutte omfangsdræn til regnvandsledningen
  Hvis du har et omfangsdræn, skal du tilslutte det til din regnvandsledning. Du må aldrig tilslutte andet end regnvand og omfangsdræn til den separate regnvandsledning. Du må aldrig tilslutte andet end spildevand til den separate spildevandsledning.
 • Du skal henvise din kloakmester til vores krav om placering af stik
  Se vores vejledning til placering af stik

Din kloakmester kan også rådgive dig om både separatkloakering, rensebrønd og regnvandshåndtering, hvis du har omfangsdræn eller overvejer at nedsive regnvand på din grund. 

Hvad gør vi som forsyning? 

 • Vi graver i vejen
  Hvis vi separatkloakerer i vejen, før du får separatkloakeret på din grund, kobler vi din gamle kloakledning på vores nye spildevandssystem, mens det nye regnvandsstik afsluttes og afproppes i skel. 
 • Vi vurderer placeringen af de nye stik
  Vi vil etablere de to nye stikledninger samme sted som det gamle og med ca. en meters afstand imellem. Hvis vi i forbindelse med separatkloakeringsprojektet ændrer placering af dine stikledninger, informerer vi dig i god tid. Når vi går i gang med planlægningsarbejdet af de nye stik, kan placering af disses ses på  minkloak.dk/stik

Hvad skal jeg selv betale? 

Du skal selv betale for arbejdet inde på din egen grund. Udgiften for din del af arbejdet afhænger blandt andet af forholdene på din grund. Vi foreslår, at du kontakter en autoriseret kloakmester for at få et bud på dine omkostninger. På minkloak.dk kan du finde en kloakmester og læse gode råd og vejledning til, hvordan du sikrer et godt samarbejde.

Se priser nedenfor:

Læs prisen i detaljer i vores takstblad

Læs mere om mulighed for lån ved separatkloakering

Hør mere om separatkloakering 

Udfyld formularen med dine spørgsmål til separatkloakering. Så giver vi dig svar hurtigst muligt. 

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen