Fjernvarmens Serviceordning

Fjernvarmens Serviceordning

60 % af alle fjernvarmeinstallationer har fejl. Fejl kan betyde, at du får en større varmeregning. Med Fjernvarmens Serviceordning får du tjekket dit fjernvarmeanlæg samt testet og reguleret alle installationer i din bolig, som har med varme og varmt vand at gøre. 

Hvad er Fjernvarmens Serviceordning?

Fjernvarmens Serviceordning er en nem og billig måde at sikre, at dit fjernvarmeanlæg har optimal ydeevne - ligegyldigt om du bor i et ældre eller nyt hus. Med ordningen får du regelmæssigt tjekket dit varmeanlæg. Forkert indstillede anlæg kan nemlig give ekstra udgifter for dig som boligejer. Det gælder fx, hvis dit anlæg ikke udnytter det varme vand optimalt. Læs mere om varmeudnyttelse.

Når du er tilmeldt serviceordningen, bliver dine fjernvarmeinstallationer indstillet, så varmeforbruget bliver mindst muligt. Samtidig får du en grundig vejledning i, hvordan du kan spare endnu mere ved at foretage energiforbedringer i din bolig. Alt dette får du for ca. 32 kr. inkl. moms* om måneden

Energistyrelsen anbefaler Fjernvarmens Serviceordning

Hos Aalborg Forsyning administrerer vi ordningen og samarbejder med lokale certificerede VVS-installatører, der er særligt uddannede i at udføre serviceeftersyn. Energistyrelsen anbefaler, at du altid vælger virksomheder, der er medlem af Fjernvarmens Serviceordning.

Hvad får du med ordningen?

Hovedeftersyn - hvert 6. år 

 • En autoriseret VVS-installatør efterser, tester og indregulerer alle installationer, der har med varme og varmt brugsvand at gøre - fra fjernvarmeanlæggets forskellige dele til radiatortermostater og gulvvarme.
 • En autoriseret VVS-installatør gennemgår din bolig for at vurdere dit energiforbrug. For eksempel tjekkes isolering, vinduer og radiatorstørrelse. Er der forhold, som er værd at overveje i forhold til din varmeøkonomi, vil de blive gennemgået med dig
 • En autoriseret VVS-installatør giver dig en grundig vejledning i forhold til dine forbrugsvaner, og hvordan du selv kan spare på energien i din bolig.

Vedligeholdelseseftersyn - hvert 2. år 

 • En autoriseret VVS-installatør  tjekker og regulerer indstillinger på anlægget.
 • En autoriseret VVS-installatør beregner gennemsnitsafkølingen.
 • En autoriseret VVS-installatør tjekker for utætheder, kontrollerer komponenter m.v.
 • En autoriseret VVS-installatør efterser og renser filtre. 

Rapporter efter hvert eftersyn

Alle udførte eftersyn bliver indberettet og giver dig adgang til den landsdækkende ordning for Fjernvarmens Serviceordning, hvor du kan se alle dine rapporter og få et hurtigt overblik over tilstanden på dit anlæg.

Hvad koster det?*  

 • Engangsydelse på 550 kr. inkl. moms 
 • Årlig serviceafgift på 389,75 kr. inkl. moms - svarende til cirka 32 kr. inkl. moms om måneden. 

Opkrævningen sker automatisk og fremgår af din regning fra os.

Betingelser 

Fjernvarmens Serviceordning tilbydes til vores varmekunder, der bor i enfamilieboliger op til cirka 300 kvm.

Dit fjernvarmeanlæg er din ejendom og dit ansvar. Det vil sige, at du bl.a. selv skal betale for vedligeholdelse og reparationer til:

 • beholder/veksler (med mindre du er Varme+ kunde og har lejet en unit af os)
 • ventiler
 • snavssamler
 • radiatorer og termostater
 • tilhørende rørsystemer inde i huset.

Hvis VVS-installatøren vurderer, at dine varmeinstallationer har brug for forbedringer, vil installatøren foreslå dig, hvad der skal laves, og hvis du ønsker det udføre arbejdet efter nærmere aftale med dig.

Relaterede emner

Varme +

Varme +

Lej et fjernvarmeanlæg af os og slip for udgifter til fjernvarmeanlæg, service og reparationer - det sørger vi for. Du sparer de 25-30.000 kr. et nyt anlæg typisk koster. 

Læs om Varme+

Watts - Din energiassistent

Med appen Watts kan du se præcis, hvornår du bruger mest varme, tjekke dit forventede fjernvarme­forbrug og opdage, hvis dit forbrug pludselig ændrer sig.

Download Watts

Svend fik tjekket anlægget

En kunde fik besøg af en servicemontør og tjekket og justeret sit fjernvarmeanlæg. Nu sparer Svend på varmeregningen.

Læs om besøget

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen