drikkevand

Drikkevand

Vi henter drikkevandet langt nede i jorden og leverer cirka 6,6 mio. m3 rent drikkevand om året til cirka 113.000 forbrugere.

Drikkevandet leverer vi til det meste af byområdet i Aalborg og de centrale dele af Nørresundby. Derudover leverer vi også til Bouet, Hvorupgaard, Ferslev, Skovstrup, Volsted, Nibe, Vokslev og Sebber Stationsby samt områder i Gistrup, Svenstrup og Ellidshøj. Vandet kommer fra vandtårne, som sikrer, at trykket et højt nok for alle - selv folk som bor på 3. sal. Vandtårnene får vandet fra vores boringer, som henter vandet 40 til 100 meter under jorden. Vandtårnene sikrer forsyningssikkerheden, fordi de også fungerer som reserve, hvis der sker en strømafbrydelse og pumperne går i stå. 

Grundvandsbeskyttelse er alfa omega 

For at sikre den fremtidige forsyning af rent drikkevand arbejder vi sammen med private vandværker i Aalborg Kommune om grundvandsbeskyttelse i de områder, hvor vandet indvindes. Det er vigtigt for også at sikre kommende generationer rent drikkevand. Udover at vi skal bibeholde vores rene drikkevand, arbejder vi mod en stadig mere CO2-neutral vandforsyning med robuste og effektive miljø- og energimæssige løsninger. 

7 nemme råd til en giftfri have 

Du bor og lever på dit drikkevand. Pas derfor på dig selv og dit drikkevand ved at droppe sprøjtemidler i din have. 

 

 

Stemningsbillede
Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen