Watts – din energiassistent

Watts giver dig overblik over dit forbrug

I appen Watts kan du løbende følge med i dit forbrug af fjernvarme og vand. Dermed kan du let blive klogere på dine vaner – og måske blive inspireret til at ændre dem, så du forbruger mindre. Det er godt for miljøet og godt for dit budget.

Appen er udviklet af energi- og fibernetkoncernen Andel i samarbejde med flere forsyningsselskaber – herunder Aalborg Forsyning. 

Små ændringer i dit fjernvarmeforbrug gør en stor forskel

Watts giver et let forbrugsoverblik på mobilen – helt ned til den enkelte time. Du kan se præcis, hvornår du bruger mest varme, tjekke dit forventede fjernvarme­forbrug og opdage, hvis dit forbrug pludselig ændrer sig.

Watts gør det nemt selv at følge, hvordan hverdagens vaner og forbrugsmønstre påvirker fjernvarmeforbruget og se, hvordan små ændringer kan gøre en forskel – både for pengepungen og for vores miljø.

Hvordan beregnes fjernvarmebudgettet i Watts?

Watts vurderer løbende, hvad dit forventede kvartalsforbrug vil blive i forhold til budgettet. Vurderingen er baseret på vejrpåvirkninger, dit aktuelle forbrug i månederne op til kvartalet, og dit forbrug i samme periode sidste år (hvis vi har tilgængeligt data fra din måler i perioden). Budgettet ”låses fast” og ændrer sig ikke i løbet af kvartalet.

Budgettet i Watts skal derfor forstås som dit forventede faktiske forbrug, og hænger ikke direkte sammen med din regning. Du vil kunne se dine data for de kvartaler, hvor du har haft Watts.

  • Er boblen i appen grøn, betyder det, at dit forbrug ser ud til at blive lavt i forhold til budgettet for dette kvartal.
  • Er boblen i appen gul, betyder det, at dit forbrug ser ud til at blive mellem 0 - 30 % over forventet budget for dette kvartal.
  • Er boblen i appen rød, betyder det, at dit forbrug ser ud til at blive mere end 30 % over forventet budget for dette kvartal.

Hold øje med dit vandforbrug 

Vidste du, at den gennemsnitlige forbruger hos Aalborg Forsyning bruger 103 liter vand om dagen? Det er derfor en rigtigt god ide at holde øje med dit vandforbrug. Og det kan du faktisk nemt, hvis du har en fjernaflæst vandmåler.

Har du fået installeret en af de fjernaflæste vandmålere, kan du tilføje den i Watts, så du har ét samlet overblik over dit energiforbrug i boligen. Følger du allerede dit varmeforbrug i
Watts, skal du bare tilføje ny måler i appen.

Den fjernaflæste vandmåler gør, at du ikke længere skal aflæse og indberette dit vandforbrug. Og den løbende måling, som registreres i appen, gør det let for dig at følge dit forbrug og foretage ændringer. Du har også mulighed for at spotte vandspild – fx fra et toilet, hvor vandet løber, eller fra skjulte rørbrud. Selv når du ikke er hjemme.

Opdater prisen manuelt
Som udgangspunkt er prisen på vand i appen en standardiseret gennemsnitspris. Hvis du ønsker at følge prisen for dit vandforbrug inkl. prisen for spildevandsafledning, kan du ændre enhedsprisen i appen.

I appen skal du vælge 'Målere' og vælge værktøjsikonet i øverste højre hjørne. Herefter klikker du på 'Målere', vælger vandmåleren og indtaster den relevante enhedspris.

Vær også opmærksom på, at forbrugsdata kan vises med det samme, mens forventet budget først vises i appen cirka 30 dage efter, at du har fået installeret en fjernaflæst vandmåler.

 

Download Watts gratis til iPhone og Android 

Tilføj din måler i Watts. Du tilføjer en måler i appen med det kundenummer og den adgangskode, som du normalt bruger til at logge på Min Side med. Dit kundenummer finder du på din regning. 

Har du glemt din adgangskode? Log ind med NemID på Min Side, og ændr adgangskoden under 'Rediger kontaktinfo' i nederste venstre hjørne på Min Side.

 

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen