Stemningsbillede

Ny varmeafregning

Fra den 1. januar 2022 har vi ændret den måde, vi afregner fjernvarme på. Det har vi gjort for, at vi sammen kan udnytte fjernvarmen endnu bedre – og bidrage til den grønne omstilling.

Ændringen betyder bl.a., at du som fjernvarmekunde har fået god mulighed for selv at påvirke, hvor meget du betaler for din varme. Det har du fået, fordi en større del af din samlede pris er blevet variabel og afhængig af, hvordan du udnytter din varme. 

Hvad betyder det for mig, som kunde?

Først og fremmest har vi sat de faste udgifter ned - både abonnementspris og effektbidrag. Indtil nu har du betalt for den mængde fjernvarmevand, der løber gennem dit anlæg (m3). Fra  d. 1. januar 2022 skal du i stedet betale for den energi, du faktisk bruger( kWh). Samtidig har vi indført en takst, hvor du får et fradrag eller et tillæg på 2 % pr. grad, du udnytter din fjernvarme bedre eller dårligere end forventet.

For de fleste af vores kunder vil prisen for fjernvarme være den samme som i dag, og din aconto-opkrævning vil fortsat blive beregnet på grundlag af et forventet årsforbrug, abonnement og effekt, som du kender det. Se de nye priser her

Eksempel:

Hvis fjernvarmevandet er 66 grader varmt, når det når din ejendom, er det forventningen, at det skal være max 36 grader varmt, når det bliver sendt retur til os.

Hvis vandet i stedet er 38 grader, når det bliver sendt retur, skal du betale et tillæg på 4 % af dit varmeforbrug (antal kWh). Hvis fjernvarmevandet derimod er 34 grader, når det bliver sendt retur, vil du få et fradrag på 4% af dit varmeforbrug (antal kWh).

Billedet viser en illustration som bruges til at understøtte det skriftelige eksempel. Billedet viser et hus, der modtager fjernvarme ved en temperatur på 66 grader, men med en temperatur på 36 grader, når vandet føres ud fra huset og tilbage til anlægget.

Øget fokus på varmeudnyttelse

Det har både en positiv effekt på din varmeregning, vores produktion og miljøet, hvis du sørger for at udnytte varmen bedst muligt. Derfor vil du, som det fremgår af eksemplet ovenfor, fremover få et fradrag eller et tillæg på 2 % pr. grad, du enten udnytter fjernvarmen bedre eller dårligere end forventet. Taksten er baseret på den årlige gennemsnitlige temperatur, fjernvarmevandet har, når det kommer ind i din ejendom, og temperaturen når det sendes retur til os. Det kommer til at fremgå på din årsopgørelse.

Hvis du rammer den forventede returtemperatur, får du hverken tillæg eller fradrag. For hver grad du enten udnytter varmen dårligere eller bedre end forventet, vil du få et tillæg eller et fradrag på 2 % af det beløb, du skal betale for dit fjernvarmeforbrug (antal brugte kWh).

 

Fremløbstemperatur

Forventet returtemperatur

50 - 52 °C 40 °C
53 - 56 °C 39 °C
57 - 60 °C 38 °C
61 - 64 °C 37 °C
65 - 68 °C 36 °C
69 - 72 °C 35 °C
73 - 75 °C 34 °C
76 - 78 °C 33 °C
79 - 80 °C 32 °C
81 - 83 °C 31 °C
84 - 85 °C 30 °C

 

Online møde med Per Clausen og Jesper Møller

Havde du ikke mulighed for at være med, da vi afholdte online møde den 5. oktober?
Vi har optaget mødet, så du kan blive klogere på den nye varmeafregning.
Se videoen herunder. 

Gode råd til varmeudnyttelse

Du kan selv gøre noget for at udnytte varmen bedst muligt og dermed få et fradrag på dine fremtidige regninger. Vi har samlet lidt gode råd:

1. Indstil dine radiatorer korrekt
Tænd alle radiatorer i de rum, du ønsker at varme op - og indstil dem ens. Luk døren mellem rum du ønsker skal have forskellige temperaturer.

2. Tjek at dine radiatorer er varme i toppen og kolde i bunden
Hvis dine radiatorer er kolde i bunden, er det et tegn på, at fjernvarmevandet, du sender retur til os, har en fornuftig temperatur.

3. Hold dine radiatorer fri
Sørg for, at din radiator ikke er skjult bag møbler eller gardiner. Du bør desuden ikke bruge din radiator til at tørre tøj. 

Vil du vide mere om, hvordan du bedst muligt udnytter din varme?

Giv dit fjernvarmeanlæg et eftersyn

Op mod 60 % af alle fjernvarmeanlæg har fejl. Derfor anbefaler vi, at du løbende får tjekket dit anlæg - ligesom du f.eks. løbende får serviceret din bil. Hvis ikke du selv kan gøre det, kan du få et autoriseret VVS-firma til at tjekke anlægget.

Vi tilbyder også en service, hvor vi løbende tjekker dit anlæg. Læs mere om Fjernvarmens Serviceordning.

Du har desuden mulighed for at leje et fjernvarmeanlæg af os, så vi står for løbende service og reparation. Det kalder vi Varme+.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå den nye varmeafregning, er du velkommen til at kontakte os via denne formular. Husk, at du også kan kontakte vores kundeservice via chat eller på tlf. 9982 8299.

* krævet

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen