Stemningsbillede

Nye åbningstider på Genbrugspladsen Sundsholmen

Genbrugspladsen Sundsholmen vil i en forsøgsperiode fra 1. februar til 30. juni 2022 åbne og lukke to timer tidligere. Forsøget skal give input til den fremtidige affaldsplan i Aalborg Kommune.

Det bliver nu muligt for private borgere at pakke traileren og komme tidligere afsted på Genbrugspladsen Sundsholmen i Nørresundby. I en forsøgsperiode fra 1. februar til 30. juni ændrer pladsen sine åbningstider, så den i hverdagene holder åbent fra kl. 10-18 og i weekender fra kl. 8-18, mens der er åbent for erhvervskunder alle dage fra kl. 8-18.

Hidtil har åbningstiderne for private været fra kl. 12-20 i hverdage og kl. 10-20 i weekender, mens der for erhvervskunder har været åbent kl. 8-20 i hverdage og kl. 10-20 i weekender.

Forsøgsprojektet er besluttet af Miljø- og Energiudvalget og skal give input til den fremtidige affaldsplan og herunder genbrugspladsstrukturen i Aalborg Kommune.

”Der er meget travlt på vores bynære genbrugspladser som blandt andet er Sundsholmen i Nørresundby. Særligt omkring middagstid og i weekenderne kan der være kø. Med forsøgsprojektet vil vi blandt andet undersøge, hvilken konsekvens de ændrede åbningstider har på kundernes besøgsmønstre, og om de benytter muligheden for at komme tidligere,” siger Jens Boye, renovationschef i Aalborg Forsyning.

Derudover undersøger forsøgsprojektet også, hvad de ændrede åbningstider betyder for kødannelser og støjgener samt på driften på genbrugspladsen. Der bliver holdt øje med, om de ændrede åbningstider på Sundsholmen fx vil øge belastningen på Genbrugspladsen Over Kæret eller andre af genbrugspladserne i kommunen. Sideløbende med projektet bliver der også lavet brugerundersøgelser blandt gæsterne og naboerne til pladsen. Resultaterne fra forsøget bliver samlet i en rapport, som politikerne i Klima & Miljøudvalget skal behandle.

Når forsøgsperioden slutter den 30. juni, vil det igen være de nuværende åbningstider, der gælder, indtil politikerne beslutter den fremtidige affaldsplan og genbrugspladsstruktur, hvilket efter planen skal ske inden udgangen af 2022.

Fakta

Genbrugspladsen Sundsholmen havde omkring 200.000 besøg i 2021. I alt er der seks genbrugspladser i Aalborg Kommune, som tilsammen havde 821.000 besøg i 2021 og håndterer 75.000 ton affald på årsbasis. Se listen med genbrugspladserne i kommunen og deres åbningstider her Aalborg Forsyning: Privat


Kontaktinformation

For yderligere information kontakt:

  • Jens Boye, renovationschef i Aalborg Forsyning, telefon 2520 4950
Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen