stemningsbillede

Inspiration og ideer til undervisningen

Vi har samlet inspiration til undervisning fra andre websitet. 

Inspiration til mere undervisning om affald

Lav en affaldskampagne

Lav en affaldskampagne for hele skolen. Start evt. med affaldsposteløbet. Find derefter mere viden om de de forskellige typer affald på www.affald.dk, hvor man også kan stille spørgsmål om emnet. Lad eleverne lave plakater eller små filmklip, hvor de fortæller, hvorfor og hvordan I skal sortere. Produkterne vises til samlinger på skolen og hænges efterfølgende op. Aktiviteten kan med fordel kombineres med "Lav en konkurrence".

Affaldsquiz

Eleverne går sammen i grupper og lave quizzer til hinanden vha. online quiztjenester. Grupperne vælger en bestemt type affald eller et emne - f.eks. hvordan deres affald fra madpakkerne skal sorteres. Eleverne finder selv viden om emnet nettet og laver spørgsmål, som resten af klassen skal svare på.

Lav en konkurrence

Klassen laver en sorteringskonkurrence blandt udvalgte yngre klasser, f.eks. alle 3. klasserne. Stil en mindre præmie på højkant til den klasse, der sorterer bedst og har færrest fejlsorteringer. Inden konkurrencen sættes i gang, sørger klassen for, at 3. klasserne har viden om sortering af deres affald – hvis ikke fortæller klassen om det og hænger sorteringsplakater op. Efter hvert spisefrikvarter tjekker de ældste elever alle 3. klassernes skraldespande for fejlsorteringer. Fejl noteres i et skema, som hænger tæt på 3. klassernes lokale. Efter en fastsat periode, på f.eks. en måned, kåres klassen med færrest sorteringsfejl som vinder. Aktiviteten kan med fordel kombineres med ”Lav en affaldskampagne”.

Stemningsbillede affald
Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen