Vi forventer, at I jævnligt (og vi anbefaler én gang årligt) identificerer, hvilke risici I har for negative indvirkninger i relation til menneskerettigheder (der omfatter arbejdstagerrettighederne), miljøet, og korruption.
Derudover forventer vi, at I beskriver, hvordan I håndterer de identificerede risici for negative indvirkninger. Det indebærer, at I beskriver, hvad I gør for at forebygge og afbøde de pågældende indvirkninger, og hvad I har gjort for at give adgang til genoprejsning til berørte parter i tilfælde af aktuelle negative indvirkninger (indvirkningsanalyser). Effektiviteten af jeres handlinger skal måles, ligesom handlingerne til at forebygge eller afbøde over tid kan forbedres og afstemmes i dialog med dem, der måtte blive udsat for negative indvirkninger eller – hvis muligt eller krævet – med myndighederne.
Slutteligt forventer vi, at I beskriver, hvilke klagemekanismer I har på plads for at sikre adgang til genoprejsning for de muligt berørte parter.
Det skal bemærkes, at der stilles mere lempelige krav til dokumentation til små og mellemstore virksomheder (SMV’er). Alle virksomheder – store som små – skal efterleve minimumsstandarden, men ’kompleksiteten’ (evnen til at dokumentere det) afhænger blandt andet af størrelsen på din virksomhed.
Små leverandører behøver f.eks. ikke levere skriftlige indvirkningsanalyser, men bør være i stand til kort at redegøre for kerneelementer af indsatser, når de bliver bedt om det.
For at forstå din virksomhed menneskerettighedsrisici og for at undgå samt håndtere sådanne risici, kan I følge de seks trin i Europakommissionens guide om menneskerettigheder til små og mellemstore virksomheder: