Aalborg Forsyning logo Aalborg Forsyning logo

Ofte stillede spørgsmål til grønt vand

Her kan du få svar på ofte stillede spørgsmål til grønt vand

Er det farligt?

Farvestoffet i vandet vil være fortyndet så meget, at det ikke udgør nogen sundhedsrisiko. Farvestoffet et godkendt af sundhedsmyndighederne og bruges også i kosmetik mm.

Dog anbefaler vi, at du får repareret dit varmeanlæg hurtigst muligt.

Bliver mit hår grønt, hvis jeg bader i grønt vand?

Der er en lille risiko for, at dit hår kan få et grønligt skær. Bliver dit hår grønt, anbefaler vi, at du efterfølgende skyller det i koldt vand.

Bliver mit vasketøj grønt, hvis jeg vasker det i grønt vand?

Det er en lille risiko for, at dit vasketøj kan få et svagt grønt skær. Bliver dit vasketøj grønt, anbefaler vi, at du efterfølgende skyller det i koldt vand.

Hvor længe skal jeg holde øje med vandets farve for at opdage utætheder?

Mandag den 6. november tilsætter vi det grønne farvestof til fjernvarmevandet. Senest i løbet af onsdag den 8. november vil farvestoffet have spredt sig til hele nettet. Bemærk, at vi først tilsætter farvestoffet til fjernvarmenettet i Hou, Vaarst/Fjellerad, Farstrup/Kølby og Ferslev/Ellidshøj mandag den 13. november. Hvis du har et utæt varmeanlæg, vil vandet i fjernvarmenettet forblive grønt i en periode, og vandet i din vandhane blive grønt i ovenstående periode – afhængigt af, hvilket område du bor i.

Hvis noget på vejen eller i naturen bliver grønt, forsvinder farven så?

Ja, solens stråler vil få den grønne farve til at forsvinde.

Har du andre spørgsmål, som ikke fremgår af ovenstående liste, er du velkommen til at kontakte os på Aalborg Forsyning Facebook eller telefon 9931 4800.

Genveje
Emner om varme