Billede af barn med briller

Brugte briller får nyt liv i Afrika

Hos Aalborg Forsyning arbejder vi for at gøre en forskel - både for miljø og mennesker. i en længere årrække har vi i samarbejde med Genbrug til Syd indsamlet og uddelt briller til fattige og svagtseende i Afrika, så de kan få et bedre syn. En mulighed de fleste af dem ellers aldrig ville få. Brilleindsamlingen støtter FN's Verdensmål 3, 12, 13 og 17. 

Projektet gavner i både Danmark og Afrika 

Vi har i flere år indsamlet briller til genbrug på genbrugspladsen Sundsholmen med det formål at gøre en forskel for borgere i både Danmark og ulandene. Projektet donerer derfor ikke blot briller til ulandene, men involverer også Reparationsværkstedet hos RessourceCenter Aalborg.

Reparationsværkstedet giver meningsfuldt arbejde til nogle af Aalborg Kommunes borgere, så de kan blive klar til at træde ind på arbejdsmarkedet eller påbegynde en uddannelse. På Reparationsværkstedet bliver brillerne repareret og klargjort, inden Genbrug til Syd sender dem til ulandene, hvor de får nyt liv hos fattige og svagtseende borgere. 

Billedet viser processen fra kunden afleverer brillerne til de bliver udleveret i Afrika

Lokale bidrag til globale forandringer 

Aalborg Forsyning arbejder vi hver dag aktivt med FN’s 17 verdensmål, og indsamlingen af briller er ét af de projekter, hvor vi kan være med til at gøre en forskel både lokalt og globalt. Brilleindsamlingen bidrager til FN's Verdensmål 3 ,12, 13, og 17, som både sætter fokus på Sundhed og trivsel (nr. 3), Ansvarligt forbrug og produktion (nr. 12), Klima (nr. 13) og Partnerskaber for handling (nr. 17). 

Gennem de seneste 10 år har Aalborg Kommunes borgere doneret tusindvis af brugte briller til borgerne i Afrika. Hver eneste brille gør en forskel for mennesker med nedsat syn og bidrager til at mere af værdi bliver genanvendt. Siden 2018 er der sat ekstra meget ind på at få øget mængden af genbrug via genbrugspladserne. På genbrugspladsen Sundsholmen og Over Kæret er faciliteterne til indsamling til direkte genbrug - som f.eks. briller og møbler - udvidet til det 4-dobbelte. 

Billede af citationstegn

Partnerskaberne og muligheden for at reparere effekter er med til at øge mængden af direkte genbrug. Derfor er vi glade for samarbejder, som dem vi har med Reparationsværkstedet og Genbrug til Syd. 

Klaus Bro Bystrup, Projektleder i Aalborg Forsyning

Fakta om Genbrug til Syd 

Genbrug til Syd finansieres af Udenrigsministeriet og har siden 1975 ydet økonomisk støtte til forsendelser af doneret, brugt udstyr til udviklingslandene. Genbrug til Syd er en del af den danske udviklingsbistand og den danske støtte til civilsamfund i udviklingslande.

Genbrug til Syd administreres af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, der er en paraplyorganisation for 31 danske kirker og kirkelige organisationer, og der samarbejdes med partnerorganisationer i over 40 udviklingslande. 

Chat
Chat
Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen