Aalborg Forsyning logo Aalborg Forsyning logo

Kogeanbefalingen i Aalborg Centrum afblæst

Siden lørdag eftermiddag har vi anbefalet borgerne i Aalborg Centrum at koge vandet pga. fund af bakterier i drikkevandet. Prøver viser nu, at vandet igen er rent, og kogeanbefalingen kan derfor ophæves igen.

OPDATERING D. 20. AUGUST 2019 KL. 10.40

Siden kogeanbefalingen lørdag trådte i kraft har vi i samarbejde med analyselaboratorier foretaget en række prøver af drikkevandet i det berørte område af Aalborg. På baggrund af disse har myndighederne besluttet at ophæve kogeanbefalingen.

Dermed behøver borgere, erhvervsdrivende og institutioner i det berørte område ikke længere følge de anbefalinger for brug af vandet fra hanen, som I ellers har været rådet til siden lørdag eftermiddag, og kan igen trygt drikke vandet og bruge det til madlavning uden at koge det først.

Hvad kan du selv gøre?

Rørsystemet i Aalborg Centrum er blevet skyllet igennem med mange kubikmeter vand, hvilket vi drosler ned, dog vil vi fortsat udtage ekstra prøver fra vandet.

Der kan stadig være en smule vand med bakterier i dine egne rør. Derfor er det en god idé at åbne alle koldtvandshaner i ca. 15 minutter, og få skyllet dine egne rør godt igennem. Du kan også skrue sien eller perlatoren (den lille finmaskede dyse for enden af selve vandhanen) af koldtvandshanerne og rense dem i eddike.

Tilmeld dig sms-service

Rens Din Dyse

 

 

Genveje
Emner om om aalborg forsyning