Aalborg Forsyning logo Aalborg Forsyning logo

Af med affaldet efter jul og nytår

- spørgsmål og svar

Hvordan kommer jeg af med ekstra restaffald?

Juletiden giver som regel en større mængde restaffald i form af emballage, madrester, dekorationer mv.

Har du mere restaffald end normalt, og mere end der kan være i din container, kan du mod betaling bestille ekstra afhentning via vores hjemmeside eller ved at sende en SMS med teksten ’Ekstra’ til 1204. En ekstra afhentning koster 50 kr. pr. sæk, og når du har betalt, modtager du en kode, som sækken skal mærkes med.

Det ekstra restaffald fylder du i egen plast- eller papirsæk, som maks. må veje 15 kg. Senest kl. 6.00 om morgenen på afhentningsdagen, skal sækken placeres i skel eller ved vej, hvor skraldebilen normalt holder.

Bestil ekstra afhentning

Hvordan kommer jeg af med ekstra papir/pap og plast/metal?

Giver julen ekstra affald til genbrug, for eksempel gavepapir, papkassser, plastemballage mv., har du mulighed for at aflevere det på én af vores genbrugspladser.

Hvorfor får jeg ingen sms eller mail om afhentning af restaffald?

På grund af helligdage vil du efter jul og nytår kunne opleve, at vi henter dit restaffald en anden ugedag, end normalt ifølge afhentningskalenderen.

Vi har derfor lukket for beskeder via sms og mail fra den 25. december til den 5. januar 2018, hvorefter vi vender tilbage til de ”normale” afhentningsdage.

Hvornår bliver min restaffaldscontainer tømt efter jul og nytår?

På grund af helligdage ifm. jul og nytår kan du forvente, at vi henter dit restaffald en anden dag end anført i afhentningskalenderen. Vi henter ikke restaffald den 25. og 26. december samt den 1. januar. Dit container vil i stedet blive tømt 1-2 dage tidligere eller senere.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har plads til mit restaffald pga. ændrede afhentningstider?

Betyder de ændrede afhentningstider, at du ikke har plads i containeren til din normale, daglige mængde affald i de ekstra dage, kan du komme det overskydende restaffald i en sæk. Sækken skal placeres i skel senest kl. 6.00 om morgenen på afhentningsdagen.

Denne gratis ordning gælder kun på de adresser, hvor der går mere end 14 dage mellem tømning af containeren, og hvor der er tale om overskydende restaffald svarende til den mængde, husstanden normalt smider ud dagligt.

OBS! Denne ordning er ikke en mulighed for at komme af med ekstra affald du smider ud som følge af julen. Ekstra affald medtager vi kun mod betaling.

Sortering af affald – er der noget, jeg skal være opmærksom på?

Plastnet til pakning af juletræer, samt plastnet til mandariner, klementiner og appelsiner skal du komme i containeren til restaffald. Nettene sætter sig fast i anlægget, der sorterer plast og metal.

Gavebånd er typisk lavet af plast, men da de, som plastnet, sætter sig fast i sorteringsanlægget, skal de frasorteres som restaffald.

Gavepapir skal du komme i containeren til papir og pap. Er der ikke plads i din container til alt gavepapiret og papæskerne, kan du aflevere det på én af vores genbrugspladser.

Lyskæder der er gået itu, kan du aflevere som minielektronik, hvis de kan være i en 4 liter klar pose, og større lyskæder skal du aflevere som elektronik på genbrugspladsen.

Hvordan kommer jeg af med mit brugte juletræ?

Er du omfattet af haveaffaldsordningen, tager vi dit juletræ med, når vi henter haveaffald. I afhentningskalenderen kan du se, hvornår vi kommer forbi på din adresse. Afhentningskalenderen for 2018 vil være klar den 20. december 2017.

I Aalborg og Nørresundby midtby, der ikke er omfattet af haveaffaldsordningen, indsamler vi ekstraordinært juletræer den 8., 9. og 10. januar 2018. Juletræet skal være sat ud til fortovet senest kl. 6.00 om morgenen på den første indsamlingsdag.

OBS! Uanset afhentningsordning skal juletræet saves over i stykker af maks. 1 meter, så det er til at håndtere for skraldemanden.

Kan jeg komme på genbrugspladsen mellem jul og nytår?

Ja, vores genbrugspladser (med undtagelse af Genbrugsplads Hou) er åbne mellem jul og nytår. Juleaftensdag og nytårsaftensdag er der begrænset åbningstid fra kl. 10.00 – 14.00.

Vi holder kun helt lukket 1. og 2. juledag samt nytårsdag. Du finder åbningstiderne på vores hjemmeside under 'Genbrugspladser'.

Kan jeg komme i kontakt med Aalborg Renovation mellem jul og nytår?

Ja, vi har åbent den 27. – 29. december. Du kan kontakte os på telefon 9931 4955, mail renovation@aalborg.dk, eller ved personlig henvendelse på Over Bækken 2, 9000 Aalborg.

Genveje
Emner om renovation
X